بیش از ۵۰ ساختمان در سطح استان از ابتدای سال جاری مورد پایش قرار گرفته است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری خوزستان؛ جلسه کارگروه پایش ایمنی ساختمان های مهم و بلندمرتبه به ریاست محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در سالن جلسات این معاونت برگزار شد.
خانچی در این نشست با اشاره به دستور العمل کارگروه پایش ایمنی ساختمان های بلند مرتبه گفت: بر اساس این دستورالعمل، شناسایی و ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلند مرتبه در برابر حوادثی چون آتشسوزی، زلزله، فرونشست و فروریزش را به صورت جدی در دستورکار قرار داده و با شناسایی هر مورد ناایمن، بدون اغماض از طریق مجاری قانونی و حقوقی مالک را به انجام اقدامات اصلاحی در جهت تامین پایداری و ایمنی بنا مکلف کردهایم.
وی افزود: معتقدیم رعایت آییننامه ساخت و ساز، مانع از ایجاد خطرات و بحرانهای احتمالی است و ساختمانهایی که فاقد پایان کار هستند، از نظر ایمنی در وضعیت نامشخصی به سر می برند و ممکن است در زمان وقوع خطراتی همچون زلزله و آتشسوزی برای ساکنین مخاطرات جدی جانی و مالی در پی داشته باشد و ضرورت دارد مردم از خریداری واحدهای مسکونی، تجاری و اداری در مجتمعهای بلند مرتبه که فاقد گواهی پایان کار هستند خودداری کنند.
معاون استاندار خوزستان اضافه کرد: ساختمان های ناایمن در مواقع بحران ممکن است فاجعه بار شوند و اساسا ساختمان هایی که در آن ها ایمنی به صورت کامل رعایت نشده ، علاوه بر ایجاد ناامنی برای ساکنان همان ساختمان، باعث می شود تا ساختمان های مجاور نیز دچار خطر شوند.
وی ادامه داد: در صورت بروز حادثه تنها ساختمان نا ایمن نیست که ممکن است خطرناک باشد بلکه ساختمان های کناری نیز دچار آسیب می شوند و از این جهت در زمان ساخت و ساز باید تا آنجایی که می شود به امنیت ساختمان دقت شود.
خانچی افزود: در راستای انجام این طرح، بازدیدهای کمیته فنی مشترک با حضور نمایندگان سازمانها و نهادهای مسئول انجام میشود و از ابتدای سال تاکنون بیش از ۵۰ ساختمان مهم و بلند مرتبه استان مورد بازدید و پایش قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به عملکرد کمیته فنی کارگروه اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون، ۵ جلسه کمیته ایمنی با حضور اعضای آن تشکیل شده است و در این راستا، ۱۸ مصوبه و پیگیری توسط این کمیته انجام پذیرفته است.
این مقام مسئول در پایان گفت: خوشبختانه در سال گذشته اقدامات و مصوبات سختگیرانهای برای ساخت و ساز وضع شده است و اجرای این قوانین باعث شده تا احتمال خطرآفرینی ساختمان ها به حداقل برسند و در صورتی که سازندگان مسکن این قوانین را به طور کامل رعایت کنند شاهد تکرار حوادثی دلخراشی همچون متروپل در آینده نخواهیم بود.